Takeaway aandelen Just Eat: Profiteer van de groeiende populariteit van online eten bestellen!

Takeaway.com is een Nederlands bedrijf dat in 2000 werd opgericht door Jitse Groen. Het bedrijf is een online platform voor het bestellen van maaltijden bij restaurants en bezorgdiensten. Inmiddels heeft Takeaway.com een flinke groei doorgemaakt en is het actief in 10 landen, met 140.000 aangesloten restaurants en bezorgdiensten. De beurswaarde van Takeaway.com is de afgelopen jaren flink gestegen, mede dankzij de overname van Just Eat. In dit artikel bespreken we de positieve en negatieve aspecten van de Takeaway aandelen bij Just Eat en geven we tips voor beleggers die geïnteresseerd zijn in deze aandelen.

De voordelen van Takeaway aandelen bij Just Eat

Sterke groei van de maaltijdbezorgingsmarkt

Een van de belangrijkste redenen waarom Takeaway aandelen bij Just Eat aantrekkelijk zijn voor beleggers, is de sterke groei van de maaltijdbezorgingsmarkt. De afgelopen jaren is het aantal mensen dat maaltijden bestelt via een online platform enorm toegenomen. Dit heeft geleid tot een flinke groei van bedrijven als Takeaway.com en Just Eat.

  • Just Eat Takeaway is opgericht in 2000 en heeft meer dan 155.000 aangesloten restaurants wereldwijd.
  • Het bedrijf heeft meer dan 33 miljoen actieve klanten in 24 landen.
  • In 2020 heeft Just Eat Takeaway een omzet van €2,4 miljard behaald.
  • Het aandeel Just Eat Takeaway is genoteerd aan de Amsterdamse beurs en maakt deel uit van de AEX-index.
  • In 2020 is het aandeel Just Eat Takeaway met meer dan 80% gestegen.
  • Het bedrijf heeft in 2020 meer dan 588 miljoen bestellingen verwerkt.
  • Just Eat Takeaway heeft in 2020 meer dan 4,2 miljard euro aan transactiewaarde verwerkt.
  • In 2020 heeft het bedrijf meer dan 1,1 miljard euro geïnvesteerd in marketing en technologie.
  • Just Eat Takeaway heeft in 2020 meer dan 4.200 mensen in dienst.

Sterke positie in Europa

Takeaway.com heeft een sterke positie in Europa, waar het actief is in 10 landen. Door de overname van Just Eat heeft het bedrijf ook een sterke positie in het Verenigd Koninkrijk gekregen. Dit maakt Takeaway.com een interessante belegging voor beleggers die willen profiteren van de groei van de maaltijdbezorgingsmarkt in Europa.

Sterke financiële positie

Takeaway.com heeft een sterke financiële positie, wat het bedrijf in staat stelt om te blijven investeren in groei en innovatie. Het bedrijf heeft in 2020 een omzet van € 2,4 miljard behaald, een stijging van 54% ten opzichte van 2019. De overname van Just Eat heeft hier zeker aan bijgedragen.

Synergievoordelen

De overname van Just Eat heeft ook geleid tot synergievoordelen voor Takeaway.com. Door de samenvoeging van de twee bedrijven kan er efficiënter worden gewerkt en kunnen kosten worden bespaard. Dit heeft een positief effect op de winstgevendheid van het bedrijf.

In 2014 nam Just Eat de Nederlandse maaltijdbezorger Takeaway.com over, waardoor het bedrijf een van de grootste online etenbestelplatforms in Europa werd.

De nadelen van Takeaway aandelen bij Just Eat

Concurrentie

De maaltijdbezorgingsmarkt is een zeer competitieve markt, met veel spelers die allemaal willen profiteren van de groeiende vraag naar online maaltijdbezorging. Dit betekent dat Takeaway.com te maken heeft met sterke concurrentie van bedrijven als Deliveroo en Uber Eats.

Takeaway aandelen (aandelen van het bedrijf Takeaway.com) zijn sinds 2016 met meer dan 500% gestegen.

Regulering

De maaltijdbezorgingsmarkt is een relatief nieuwe markt en er is nog weinig regelgeving op dit gebied. Dit kan leiden tot onzekerheid en risico’s voor bedrijven als Takeaway.com. De overheid kan bijvoorbeeld besluiten om strengere regels op te stellen voor maaltijdbezorgers, wat de winstgevendheid van het bedrijf kan beïnvloeden.

Afhankelijkheid van bezorgdiensten

Takeaway.com is afhankelijk van bezorgdiensten om de maaltijden bij de klanten te bezorgen. Dit betekent dat het bedrijf weinig controle heeft over de kwaliteit van de bezorging en de ervaring van de klant. Als de bezorgdiensten bijvoorbeeld slecht presteren, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van het bedrijf.

Takeaway aandelen just eat

Tips voor beleggers

Analyseer de financiële cijfers

Als belegger is het belangrijk om de financiële cijfers van Takeaway.com goed te analyseren. Bekijk bijvoorbeeld de omzet- en winstcijfers, maar ook de groeicijfers en de schuldenlast van het bedrijf. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen beslissing maken over het kopen of verkopen van Takeaway aandelen bij Just Eat.

“Takeaway aandelen zijn een slimme investering voor wie gelooft in de groei van online eten bestellen via Just Eat.”

Houd de concurrentie in de gaten

De maaltijdbezorgingsmarkt is een zeer competitieve markt, dus het is belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Bekijk bijvoorbeeld de prestaties van concurrenten als Deliveroo en Uber Eats en analyseer hun strategieën en groeiplannen.

Let op de regelgeving

Omdat de maaltijdbezorgingsmarkt nog relatief nieuw is, is er nog weinig regelgeving op dit gebied. Het is daarom belangrijk om de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving goed in de gaten te houden. Dit kan invloed hebben op de winstgevendheid van Takeaway.com.

Volg het nieuws

Als belegger is het belangrijk om het nieuws te volgen, zodat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de aandelenkoers van Takeaway.com. Denk bijvoorbeeld aan nieuws over de groei van de maaltijdbezorgingsmarkt, ontwikkelingen op het gebied van regelgeving of nieuws over concurrenten.

Takeaway aandelen bij Just Eat zijn een interessante belegging voor beleggers die willen profiteren van de groei van de maaltijdbezorgingsmarkt in Europa. Het bedrijf heeft een sterke positie in Europa, een sterke financiële positie en kan profiteren van synergievoordelen door de overname van Just Eat. Aan de andere kant heeft Takeaway.com te maken met sterke concurrentie en is het bedrijf afhankelijk van bezorgdiensten. Als belegger is het belangrijk om de financiële cijfers goed te analyseren, de concurrentie in de gaten te houden, op de regelgeving te letten en het nieuws te volgen. Op basis van deze informatie kun je een weloverwogen beslissing maken over het kopen of verkopen van Takeaway aandelen bij Just Eat.

[X]